Tepih servis Šiljak , koristi profesionalne mašine, za dubinsko pranje tepiha i čišćenje tepiha, a riječ dubinsko potvrđuje da se radi o mašinama izuzetne snage za usisavanje i pranje tepiha po dubini.

Napominjemo da koristimo najprofesionalnije mašine iz inostranstva i sredstva za pranje i čišćenje tepiha koje su sigurna po osobe koje će boraviti u prostoru gdje je čišćen tepih. Pranje tepiha možete uraditi po najpovoljnijoj cijeni visokog kvaliteta.

Sam proces profesionalnog mašinskog dubinskog pranja tepiha se sastoji od:

  • Usisavanje tepiha profesionalnim usisivačima kako bi se izvukla sva prašina
  • Pranje vodom i deterdžentom
  • Ribanje tepiha prilagođenim četkama uz istovremeno usisavanje vode iz tepiha

Pranje tepiha vrši se mašinama posljednje generacije koje automatiziranim sistemom doziraju neophodnu količinu šampona i sredstva za uklanjanje fleka, a zatim podešavaju nivo četki za pranje u skladu s vrstom i debljinom tepiha. U zavisnosti od vrste tepiha određuje se pritisak ali i mekoća vlakana četke koje koristimo. Set od 6 četki koje istovremeno vrše pranje tepiha, u kombinaciji s profesionalnim hemijskim sredstvima, sasvim uklanja sve tipove nečistoća, temeljno tretirajući čak i samu osnovu vlakana. Ovakav način tretiranja je jedini koji omogućava temeljno pranje uz potpuno očuvanje kvaliteta tepiha.

Poslije ovakvog tretmana tepih ostaje samo vlažan i nosi se na sušenje u komoru ili na prirodno sušenje
Kada se tepih osuši naša terenska služba ga dovozi na Vašu kućnu adresu.

travnik servis

Auto Servis

donji vakuf servis

Auto Dijelovi

tepih centar

Tepih Servis